TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Voor het Nautisch College (Sportlaan, Den Helder) zijn wij met ingang van 15 maart 2021 op zoek naar een

Opleidingsmanager (0,8 - 1,0 fte)

Nautisch College
Het Nautisch College verzorgt mbo-opleidingen die studenten voorbereiden op een loopbaan in de scheepvaart, visserij, logistieke sector of bij de Koninklijke Marine.

Voor wat betreft de scheepvaart- en visserij opleidingen wordt gebruik gemaakt van hypermoderne simulatoren voor brug- en machinekamer werkzaamheden. Daarnaast is er een state-of-the-art motorenhal voor een optimale contextrijke leeromgeving.
Het Nautisch College is een van de drie scholen in Nederland die de opleidingen VEVA Maritiem aanbieden, waarna de studenten in kunnen stromen bij de Koninklijke Marine. Voor de logistieke opleidingen zijn moderne praktijkfaciliteiten, waaronder een simulatietruck, op locatie.

Enthousiaste, ervaren vakdocenten en instructeurs met gedegen praktijkervaring bieden onze studenten een boeiend en praktijkgericht lesprogramma. Er wordt veel samengewerkt met andere scholen en landelijke maritieme partners, waaronder de Koninklijke Marine. Het Nautisch College voert daarnaast maatwerktrajecten en contractonderwijs uit voor diverse externe partijen.    

Functieomschrijving
Als opleidingsmanager speel je een belangrijke rol in het op gang brengen en houden van de onderwijsinnovatie en stuur je op kwaliteit van het onderwijs. Tevens ben je eindverantwoordelijk voor de operationele gang van zaken. Je hebt aantoonbare affiniteit met het maritieme beroepsonderwijs en het maritieme werkveld. Je hebt een goed beeld van de wensen van de sector ten aanzien van de kwalificaties van de studenten en behartigt de belangen van de opleidingen in de regio en in het land.

Je weet op een verbindende wijze samenhang aan te brengen in de structuur en cultuur van de teams, de onderwijsorganisatie, het pedagogische klimaat en de onderwijsvisie van het ROC. Daarbij ben je je bewust van de invloed en de gevolgen van beslissingen en gedragingen van mensen in een organisatie. Je stuurt duidelijk op eigenaarschap en verantwoordelijkheid.
Je schakelt proactief met interne deskundigen op het gebied van o.a. onderwijsontwikkeling, personeelsbeleid, financiën, facilitair, marketing en communicatie. Je onderhoudt (landelijke) contacten met het werkveld. In verschillende (regionale en landelijke) overleggen vindt afstemming plaats van het onderwijs, de BPV en de examinering.

Profiel

  • Je bent communicatief sterk, en vaardig in het coachend en teamgericht leidinggeven. Je kunt in dialoog samen bouwen aan vernieuwend techniekonderwijs.
  • Je kunt anticiperen op veranderende onderwijsvragen en werkt nieuwe concepten en ideeën uit.
  • Je bent besluitvaardig met aandacht voor het proces.
  • Je werkt bedrijfsmatig en je bent resultaatgericht, met oog voor kwaliteitscultuur en -zorg.
  • Je beschikt over een afgeronde relevante HBO-opleiding of masteropleiding en je hebt kennis van onderwijskundige ontwikkelingen. Ruime kennis en managementervaring in het MBO onderwijs is een pré.
  • Je hebt brede (praktijk)kennis op het gebied van opleiden en onderwijsvernieuwing.
  • Je bent netwerker (bedrijven en onderwijs) met bij voorkeur al een stevig netwerk in het werkveld.
  • Je bent ondernemend, klantgericht en beschikt over de bijpassende financiële kennis.
  • Je wilt je voor een langere periode binden aan onze organisatie.

Functieniveau
De functie is ingedeeld in schaal 12 conform de vigerende cao mbo (maximaal € 5.595 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Een managementtoelage maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Miriam Coevert, Directeur Onderwijs, telefoon 06-51 68 69 18.

Sollicitatie
Solliciteren is tot en met 31 januari 2021 mogelijk, uitsluitend via onze website werkenbij.rockopnh.nl.
Kijk voor informatie over het sollicitatieproces op https://www.rockopnh.nl/informatie-voor/werken-bij/

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 5 februari (ronde 1) en maandag 15 februari (ronde 2).
Een assessment maakt deel uit van de procedure.

 

Menu